drempels weg vanwege 30 en 60km zones

Nu heel Raalte aan de dertig- en zestig-kilometerzone is, moet je ook eens goed kijken welke verkeersdrempels er weg kunnen. En daar waar zo’n drempel overbodig is, moet deze weg zijn voor eind 2012. Dat voorstel heeft de Raalter VVD donderdagmiddag gedaan tijdens de algemene beschouwingen van de gemeente Raalte.

Drempels werden in het verleden neergelegd om verkeer te verplichten langzamer te rijden. Maar er is nu een ander wettelijk middel en dat zijn de zones voor lage snelheden. Je hoeft nu iemand niet meer te dwingen zachter te rijden, je kunt gewoon bekeuren. De VVD: “De invoering van deze zones heeft veel drempels overbodig gemaakt. Drempels hinderen hulpdiensten bij de uitvoering van hun taken en zorgen voor flink wat irritatie bij inwoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.