definitief allerlaatste dahliacorso in 2009

De gezamenlijke wagenbouwers in Lemelerveld hebben de knoop doorgehakt. Op dinsdag 11 augustus 2009 rijden ze het laatste traditionele Dahliacorso in Lemelerveld. Vanaf 2010 zal een ander soort optocht de feestweek openen.

Het aantal buurtverenigingen dat een grote corsowagen bouwt is de afgelopen jaren minder geworden. Na 2009 stoppen nog eens twee buurtverenigingen met het bouwen van een grote wagen. De overgebleven buurtverenigingen betreuren het besluit, maar zien geen alternatieven om het traditionele Dahliacorso nieuwe impulsen te geven. Pogingen voor aanwas van nieuwe bouwers van wagens zijn niet geslaagd. Wel is de deelname van kleinere wagens gegroeid door met name campings in de omgeving. Deze aanwas is echter onvoldoende voor een volwaardig corso.

Vanaf 2010 zal een ander soort optocht de feestweek openen. Wat blijft is dat dahlia’s en bloemen een grote rol in die optocht vervullen. Ook zullen een aantal corsowagens aan de optocht deelnemen. Nieuw is de ruimte voor andere soorten van deelname. De plannen hiervoor worden de komende maanden uitgewerkt. In het voorjaar 2009 zal Stichting Festiviteiten het nieuwe concept van de optocht aan en met de wagenbouwers presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.