de vogelaar wint raalter techniekdagprijs

Leerlingen van deze school hebben verhoudingsgewijs de meeste werkstukjes ingeleverd naar aanleiding van de lesbrief die elke leerling voorafgaand aan de techniekdag ontvangen heeft. Leerlingen van De Vogelaar waren zeer trots op het feit dat zij de winnaar waren en trots op de prijs die daaraan verbonden was. Het betreft een moderne ‘standaard’, uitbeeldend een metselaar.

Donderdag zijn ook individuele prijzen uitgereikt aan leerlingen die de mooiste werkstukjes hebben ingeleverd. Zij ontvingen allemaal een bouwpakket. In de categorie basisscholen ging de eerste prijs, een zelf gemaakte en op afstand bestuurbare auto, naar Allan Lorkeers van de St. Antoniusschool in Mariënheem. De tweede prijs, een hoogwaardige constructie met beweegbare ruitenwissers, ging naar Sebastiaan Hoogkamer, Lesley Beens, Britt Lammers en Sjarel Schrijver van De Dolfijn in Heino. En de derde prijs, de lancering van een raket met behulp van een ballon, was voor Roel Blom, Pascale Hovestad en Yvette Hunneman van de Gerardus Majella School uit Broekland.

In de categorie voortgezet onderwijs ging een eerste prijs naar Evelien Dommerholt, Hedwyghe Verbeke en Annemarie Vloedgraven van de afdeling Havo/Vwo van het Carmel College Salland. Zij hadden een waterrad gemaakt dat werd aangedreven door een molen. Eveneens een eerste prijs ging naar Daan Reinders, Jordi Koggel en Theye Overmars van de tweede klas atheneum van het Carmel College Salland. Hun creatie was een moderne driehoekswoning van twee verdiepingen met veel lichtinval. Aan Techniekdag Raalter Onderwijs op zaterdag 6 oktober hebben zo’n zeshonderd leerlingen, 550 ouders en vijftig meekomende huisgenoten deelgenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.