de laarman houdt weer nieuwe pruuverieje

‘Wat de boer niet kent, dat vrette niet!’ Een zeer bekende spreuk, maar of ie helemaal waar is…? De strekking van de spreuk geldt hopelijk niet voor de bezoekers van de Pruuverieje die op zondag 9 november wordt gehouden bij landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg. Tijdens de Pruuverieje kunnen zij namelijk zo’n twintig streekgerechten van weleer proeven. Sommigen nog wel bekend, anderen allang vergeten. Van roggebrood met reuzel tot kruudmoes en van stamppotten tot karnemelkse pap.

Naast de streekgerechten is er een uitgebreid randprogramma. Zo verzorgt het duo Höllenboer een doorlopend programma, kan men kijken en luisteren naar een trekzakgroep uit Markelo en is Sallands Best te gast met lekkere en verse zuivelproducten. In het museum zijn er op meerdere flatscreens oude filmpjes te zien. Speciale attractie is een schaalmodel van een machine waarmee advocaat wordt gemaakt. Dit schaalmodel is eigendom van Gé Woolderink en werkt ook echt. In vier uur tijd kun je er zo’n acht liter advocaat mee produceren.

Het is voor de eerste keer dat de Pruuverieje plaatsvindt sinds de ingrijpende verbouwing van De Laarman. Vorig seizoen kon het evenement in verband met de werkzaamheden geen doorgang vinden. De organisatoren hopen dan ook dat de Pruuverieje dit jaar flink wat extra publiek op de been brengt. Om ervoor te zorgen dat iedereen ook het museum kan bekijken, wordt de Pruuverieje grotendeels buiten gehouden. De organisatie heeft voor drie (verwarmde) tenten gezorgd.

De Pruuverieje duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 10 euro (kinderen tot 12 jaar 3 euro). Parkeren is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.