commotie rond linderveldplas blijft bestaan

Er bestaat nog altijd erg veel onrust en onduidelijkheid over de situatie van de verondieping van de Linderveldplas bij Lettele. Plaatselijk Belang Heeten is verbolgen over de gang van zaken rondom de zand- en slibtransporten en keert zich fel tegen de aanvoerroute van de grond over de Holterweg en de Dorpsstraat door de dorpskern van Heeten. Omwonenden van de plas hebben de nieuwe bestuurders van het waterschap om hun mening gevraagd.

“U heeft ongetwijfeld gehoord van de commotie die de voorgenomen verondieping van de plas teweeg heeft gebracht”, zo schrijven de buurtbewoners. “Deze commotie wordt in grote lijnen veroorzaakt door het transport van en naar de Linderveldplas en door het ontbreken van voldoende waarborgen voor behoud van schoon grondwater. Als omwonenden hebben we een risico-analyse uit laten voeren, gevolgd door een onderzoek. Zelf zijn we geschrokken van de conclusies.”

“De komende jaren krijgt het waterschap te maken met meerdere verondiepingsprojecten. Wij willen u als (nieuwe) bestuurder met klem verzoeken om bij nieuwe projecten vooral goed te kijken naar omgevingsfactoren”, vervolgen de buurtbewoners. “Een belangrijke reden voor de commotie bij de Linderveldplas ligt namelijk ook in het feit dat er een slecht samenspel is tussen de verschillende betrokken overheden.Wij hopen de komende weken te vernemen wat u vindt van de huidige plannen voor de Linderveldplas in Lettele.”

Plaatselijk Belang Heeten maakt zich sterk voor de dorpskern Heeten en vindt dat het nu tijd is voor actie. “De gemeente Deventer drukt de transporten door de gemeente Raalte, ondanks heldere protesten en zonder in overleg te treden met betrokken dorpen”, zo schrijft zij in een brief aan de inwoners van Heeten. “Wij hebben goede alternatieven aangegeven, maar hier wordt niet serieus op ingegaan.”

“Plaatselijk Belang Nieuw Heeten en de aanwonenden van de Spanjaarsdijk en Vlessendijk houden een spandoekactie met daar op een vrije tekst. Het lijkt ons ook een goed idee om hier aan mee te doen. Daarom vragen we aan jullie, aanwonenden: Pak dit als buurt op, maak een doek of bord en laat massaal weten dat je tegen het transport door ons dorp bent. We hopen hiermee natuurlijk veel reacties te krijgen van de plaatselijke maar natuurlijk ook van de landelijke politiek, om tot een oplossing te komen voor deze waanzin”, besluit PB Heeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.