brede school heino toch op twee locaties

De kogel is definitief door de kerk. Heino krijgt twee brede scholen: Eén bij sporthal Hoogerheyne en één op de huidige locatie van basisschool De Springplank. Dat heeft de Raalter gemeenteraad donderdagavond besloten.

Een amendement van de PvdA – om de scholen te spreiden over twee locaties – werd uiteindelijk door alle partijen gesteund. Ook al hadden CDA en VVD liever één brede school gezien bij sporthal Hoogerheyne. Carla Hoge, fractievoorzitter Gemeentebelangen, is vooral blij dat er nu duidelijkheid is. “Heino kan eindelijk verder met haar scholen. Het valt alleen te betreuren dat het allemaal zo lang heeft geduurd.”

Hoge vervolgt: “Nu er een keus is gemaakt kan de verkeer- en parkeerdruk worden gespreid, blijft het groene karakter van de wijk rond sporthal Hoogerheyne gewaarborgd, de overlast voor de omgevingen zeer beperkt en de mogelijkheid van uitbreiding van de sporthal bestaan. We hopen dat het college er met veel creativiteit met de participanten en omwonenden in zal slagen zo snel mogelijk, zo goed mogelijke plannen te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.