boeiende presentaties tijdens cultuuravond

In navolging op de eerste bijeenkomst over de cultuurmakelaar op 15 mei, is woensdagavond een nieuwe thema-avond over de cultuurmakelaar in de gemeente Raalte gehouden. De zaal van het Kulturhus zat woensdag vol, cultuurmakelaar Eléon de Haas presenteerde een boel iedeeën en legde verantwoordelijkheid af van zijn werkzaamheden in het afgelopen half jaar. In dichtvorm praatte Benne Solinger het hele gebeuren aan elkaar, spontaan en improviserend.

De taak van de cultuurmakelaar is om samenhang in het totale culturele aanbod in de gemeente te krijgen, waarbij planning en overleg belangrijk zijn. Niet alleen voor de professionals, maar ook voor de vrijwilligers en amateur kunstenaars. Raalte kent sinds een half jaar zo’n cultuurmakelaar in de persoon van Eléon de Haas.

Samen met wethouder Roger de Groot op gitaar, opende De Haas (afgestudeerd aan het conservatorium) op accordeon op zeer muzikale wijze de mooie en goed bezochte bijeenkomst. Het was een afspraak die nog stond van donderdag 15 mei, want destijds kon De Groot niet aanwezig zijn in verband met een vergadering over de bruggenkwestie in Raalte. Beide heren brachten muzikaal het nummer ‘Streets of London’, vertaald naar de gemeente Raalte:

”Lopend door jouw straten Raalte,

zie ik bruggen keer op keer.

Bruggen bouwend, bruggen slopend,

HIER met lego, daar met woorden,

op die avond 15 mei.

‘k Weet het zeker, lieve mensen

want ik was er zelluf bij,

niet daar, maar HIER!

Met veel plezier”

Riet Koggel gaf woensdag een presentatie over amfitheater het Lommerijk in Luttenberg. Gerrit Wolters, komend voorzitter Culturele Raad Raalte, gaf een voorschot hoe hij samenbindend te werk wil gaan, met hart voor kunst en Cultuur. De Haas gaf verder inzicht in de Cultuurcirkel van Korbijn en Lars Henning vertelde zijn levensverhaal van het naspelen van Bassie en Adriaan tot en met de komst van de speelfilm Ertegenaan 2 in februari ofmaart 2009. En Benne Solinger? Die vatte één en ander weer cultureel verantwoord samen.

”Made in Raalte, Raalter Lars

ja zo’n Raalter jonge filmer,

gaat er stevig TEGENAAN.

Nog een jaar of 20 verder

kent heel Nederland zijn NAAM,

doorzettingsvermogen en creatief talent

Was getekend: Larsie…..òf Adriaan?”

Het was dus net als dinsdagavond opnieuw een gezellige en boeiende avond in het Kulturhus in Raalte, waar alle deelnemers met veel genoegen op nakijken. Alle samenvattingspoëzie van Solinger zal de komende dagen verschijnen op de website van cultuurmakelaar Eléon de Haas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.