Home / archiefcentraal / bladbakken weer weg bij verkeerd gebruik

bladbakken weer weg bij verkeerd gebruik

De gemeente Raalte is er resoluut in. Wie bladbakken misbruikt door er ander spul dan blad in te gooien, raakt zijn bak gewoon kwijt. Niks geen ge-ja maar, gewoon niet doen. In de herfst worden in de hele gemeente Raalte bladbakken neergezet waar je je herfstblad in kunt stoppen. Die werkwijze is overgeheveld van de vroegere gemeente Heino. Met al dat blad heb je de groene container veel te snel vol, die bakken zijn de oplossing.

Maar mensen gebruiken de bakken voor meer oplossingen. Ze smijten er meteen ook ander afval in. Meestal nog wel groenafval, een enkele keer ook groente- en fruitafval, meestal geen ander huisafval. Maar wat je er ook ingooit: Anders dan blad mag niet.

Doe je dat toch, dan waarschuwt de gemeente eenmalig. Daarna gaat ie weg. Dus kan het betekenen dat je je bladbak kwijt raakt vanwege de buurman die er andere dingen ingooit. Vergelijk het maar eens met schaatsen. Als Tuitert een valse start maakt tegen Smeekens, kan diezelfde Smeekens bij een volgende start wel gediskwalificeerd worden. De oplossing? Je buurman er dus op aanspreken.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.