beleid tegen alcohol helpt dus toch

Commentaar – En toen bleken die jongeren ineens helemaal niet zo veel te drinken als we altijd gedacht hadden. Het kwam zo maar uit onderzoek naar boven. Maar bijna niemand besteedde er aandacht aan. Omdat? Tja, de beurscrisis. Maar het komt ons natuurlijk ook helemaal niet goed uit, zo’n positief bericht over jongeren die niet te veel drinken…

Heeft voorheen wethouder Jos Elshof (hoe zou het hem vergaan in zijn nieuwe baan?) er werkelijk alles aan gedaan om drinkende Raalter jongeren ander gedrag te laten vertonen. Hebben de wethouders van Olst-Wijhe en Dalfsen zich unaniem achter minister Ter Horst geplaatst die hoogstpersoonlijk deze regio tot proefgebeid verklaarde om de drank uit de man te houden, krijgen we dit. Er wórdt helemaal niet te veel gedronken.

Maar je kunt het ook anders bekijken. Juist door het repressieve gedrag wordt er niet te veel gedronken. Kinderen, hun ouders, ze weten drommels goed wat er met je kan gebeuren als je te veel zuipt. Kinderen weten dat omdat er veel aandacht voor is op school. Ouders weten dat omdat ze zelf vroeger ook wel eens te diep in het glas gekeken hebben.

Dus nu naar aanleiding van zo’n positief bericht niet direct weer verslappen, maar gewoon volle bak er boven op blijven zitten. Hoe? Invallen doen bij illegale drankketen. Drank uit sportkantines verbannen (en tot die tijd alcoholcontroles houden op ouders die na te veel drank gewoon naar huis rijden). Voorlichting blijven geven. Want het werkt. Dat is dus bewezen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.