ambtenaar zingt eigen smartlap op festival

Wim Grondhuis doet zaterdag 8 november om 20.00 uur mee aan het Smartlappenfestival in Schouwburg Odeon in Zwolle. Hij zingt zijn lied ‘Jonge God’ over een oudere, getrouwde man die verliefd wordt op een jonge meid. “Het is een echte smartlap”, stelt Wim droogjes. “Wat een triest verhaal, als je het hoort schieten de tranen je in de broek!”

Het Smartlappenfestival meent het allemaal niet zo serieus. Het draait bij het festival om amusement met een knipoog. Lekker flink aanzetten en uithuilen. Het liedje van Grondhuis heeft een iets serieuzere tekst. “Ik had ooit eens een smartlap geschreven”, vertelt de zingende ambtenaar uit Raalte. “Toen ik hoorde over het smartlappenfestival besloot ik mezelf op te geven. Helaas was het programma al vol. Maar toen de organisatie hoorde dat ik ‘Jonge God’ zelf had geschreven en dat het dus geen cover was, wilden ze het lied toch graag horen. Toen heb ik ze de tekst opgestuurd en was ik welkom.”

‘Jonge God’ handelt over een man van middelbare leeftijd die zijn hart verliest aan een jonge, maar ook wispelturige meid. Voor eventjes waant hij zich weer een jonge god, maar aan het eind van het liedje blijft hij alleen achter, de meid is op de loop en zijn huwelijk is kapot. Hoe is Wim toch op dat onderwerp gekomen? “Ja, dat vroeg mijn vrouw ook al: ‘Hoe kom je aan die wijsheid?’ Maar ach, je kent dat wel, je hoort bij feestjes wel eens wat over mensen die in een midlifecrisis zijn terecht gekomen en plotseling een motor kopen. Of dus verliefd worden op een ander. Ik kondig dit nummer ook altijd aan met een klein verhaaltje ‘Begin er nooit aan, luister en huiver’.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.