abraham vulink wil garage beter profileren

Teveel mensen kennen Autobedrijf Gerard Vulink alleen als occasiondealer. Maar het bedrijf doet meer, veel meer. “We beschikken namelijk ook over een uitgebreide garage en goede monteurs”, vertelt eigenaar en naamgever Gerard Vulink. Waar die misvatting vandaan komt? Gerard denkt dat het komt omdat de garage ligt weggestopt achter de grote parkeerplaats met occasions. “We willen dus binnenkort de parkeerplaats anders inrichten en verder willen we meer reclame-uitingen op de gevel van het bedrijfsgebouw laten plaatsen!”

Het autobedrijf bestaat alweer ruim twintig jaar. Gerard begon als tiener al in brommers te handelen, werkte naderhand bij een garage en een automaterialenbedrijf en besloot halverwege de jaren tachtig voor zichzelf te beginnen als autoverkoper. Hij begon vanuit huis, groeide door naar een pand aan de Wilhelminastraat om halverwege jaren negentig uit te komen op zijn huidige locatie aan de Klipperweg, waar momenteel buiten zo’n honderdvijftig occasions, grotendeels voormalig leaseauto’s, staan opgesteld.

Inmiddels werken er tien mensen bij het bedrijf van Gerard Vulink, die vrijdag 7 november 2008 zelf vijftig jaar is geworden. “Ik denk dat we hebben kunnen groeien door onze no-nonsense houding. Geen kapsones hier, het is gewoon lekker laagdrempelig. Ik denk dat we goed hebben laten zien dat we net even iets meer doen dan een ander. Ik bedoel, vroeger werd het hier regelmatig elf uur ’s avonds. Als we hebben beloofd een auto voor een bepaalde dag klaar te maken, dan doen we dat ook. Een uurtje doorwerken is hier nooit een probleem geweest.”

De garage van het bedrijf voldoet aan alle hedendaagse eisen. “Zo beschikken we bijvoorbeeld over de modernste controle- en diagnoseapparatuur”, stelt Vulink. “Bij ons werken vier allround autotechnici die veel ervaring hebben en op de hoogte zijn van de nieuwste autotechnieken, zoals ABS, Tiptronic en vele andere innovaties. We zijn bovendien thuis in alle automerken!” Van APK tot groot onderhoud, van een nieuwe ruit tot schadeherstel, bij Vulink kun je er voor terecht.

“We gebruiken bij voorkeur altijd technisch gelijkwaardige huismerkonderdelen in plaats van merkonderdelen”, vertelt hij. “De prijs is lager, maar de kwaliteit niet. De meeste onderdelen worden namelijk niet gemaakt door de autofabrikant zelf. Veel onderdelen besteden ze uit aan gespecialiseerde bedrijven. Die bedrijven zetten vervolgens een logo van het merk op het onderdeel en leveren het af als ‘merkonderdeel’ aan de autofabrikant. Hetzelfde onderdeel maakt die fabrikant ook zonder logo. Dan heten het ineens geen merkonderdelen meer, maar huismerkonderdelen. Verschil in kwaliteit is er niet. Het enige verschil is de prijs. Die kan vele tientallen procenten lager liggen.”

Kijk en dat bedoelen ze nou met no-nonsense. Net zoals de reden dat Gerard Vulink geen enorm opzichtig bedrijfsgebouw heeft, want: “Al die paleizen moeten wel betaald worden. Wij gaan liever voor de scherpe prijzen!” Autobedrijf Gerard Vulink is te vinden aan de Klipperweg 7 in Raalte en bereikbaar op telefoonnummer 0572-363333 of 0572-352350. Meer informatie is te vinden op staging2.gerardvulink.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.