zaterdag open huis bij autotechniek raalte

De Zweedse autofabrikant Volvo heeft vol zelfvertrouwen de XC60 gelanceerd. Vanaf zaterdag 1 november staat ie ook in de showroom van Autotechniek Raalte, waar je hem nog diezelfde dag kunt bekijken tijdens het open huis van de Volvo-dealer. “Het is niet alleen de allerveiligste Volvo tot nog toe. Maar als je het mij vraagt, is het ook de mooiste en de meest dynamische”, aldus Winfred Schulten van Autotechniek Raalte.

Het segment van compacte, maar premium SUV’s groeit snel. Binnen enkele jaren kunnen kopers uit minstens tien cross-overmodellen kiezen. “Om die zware concurrentie succesvol te kunnen aangaan, dien je je nek uit te steken en een auto te bouwen die boven het maaiveld uitsteekt. De bijzondere aantrekkingskracht van de XC60 is te danken aan de combinatie van sportief design, zeer dynamische rij-eigenschappen en een groot aantal slimme veiligheidssnufjes. Bovendien is dit een type auto die perfect bij Volvo past. We hebben veel succes gehad met de XC90 en met de V70 XC waren we destijds eigenlijk uitvinder van het cross-oversegment”, aldus Schulten.

Het grote nieuws op ’t gebied van veiligheid is de wereldprimeur van City Safety , een uniek systeem dat de bestuurder helpt botsingen bij lage snelheid – het type botsing waarvan veelvuldig sprake is in stadsverkeer en files – te voorkomen of de gevolgen van zo’n botsing te beperken. Wanneer de auto tegen de voorligger dreigt te botsen en de bestuurder niet reageert, zal de auto uit zichzelf remmen. “Volvo is de eerste autofabrikant ter wereld die een dergelijke voorziening standaard aanbiedt. City Safety onderstreept dat de XC60 de veiligste auto is die Volvo ooit heeft gebouwd”, zegt Schulten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.