waterschap maakt zich op voor de winter

De medewerkers van het Waterschap Groot Salland zijn druk bezig met het opschonen van watergangen. Met de winter in aantocht neemt de neerslag toe. Door te zorgen dat sloten en kanalen diep en breed genoeg zijn, zorgt het waterschap voor een goede aan- en afvoer en voorkomt het op die manier mogelijke wateroverlast.

Onderhoud van sloten en andere watergangen betekent dat waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren, worden verwijderd. Daarnaast worden de kanten van watergangen en dammen gemaaid. Om de watergangen voldoende diepte te geven, zijn kleine baggerwerkzaamheden nodig. Naast watergangen vindt er ook permanent onderhoud plaats aan gemalen en stuwen. Dit alles zorgt ervoor dat het gewenste waterpeil in stand wordt gehouden en het water de ruimte krijgt die het nodig heeft.

Voor deze werkzaamheden zet het waterschap verschillende machines in. Zo wordt met maaiboten voorkomen dat watergangen dichtgroeien en halen kranen met speciale grijparmen overige rommel en vuil uit de watergangen. In totaal heeft het Waterschap Groot Salland de verantwoordelijkheid over 4.000 kilometer aan watergangen. Hiervan onderhoudt het zelf 2.600 kilometer. De overige 1.400 kilometer is in particulier bezit en moeten de eigenaren zelf onderhouden. Ieder najaar controleert het waterschap of dit correct is uitgevoerd tijdens de zogeheten najaarsschouw. Dit jaar gebeurt dat op maandag 27 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.