wandelvierdaagse naar 1000 deelnemers

Salland Centraal krijgt iedere dag een wandelverslag van Chris de Bont, één van de organisatoren van de allereerste Sallandse Wandelvierdaagse. De wandelaars zijn weliswaar alweer op pad voor tocht nummer 3, maar wij kijken nog even terug op dag 2.

“De lessen van dinsdag hebben we woensdag toegepast: Niet smokkelen met starttijden en de verzorgings- en controlepunten op tijd bemensen, rekening houdend met het hoge tempo van sommige wandelaars. Alles liep hierdoor op rolletjes, al was het op een rustpunt wel eens lang wachten als een grote groep de toiletten bestormde. Voor de 20 kilometer-wandelaars was Heino het verste punt. Via het kanaal in noordelijke richting, boog de route af naar Heino, waar de ondernemersvereniging de rode loper had uitgerold. Er werd fruit, snoep en koffie uitgedeeld en spandoeken met aanmoedigingen staken de wandelaars een hart onder de riem. Echt een feestelijk ontvangst!”

“De 40 kilometer-lopers zochten het nog wat hogerop, zij gingen door tot Dalfsen en passeerden daarbij kasteel Rechteren. Bij de ‘zwevende steen’ van Dalfsen boog de route af richting Hoonhorst en toen pas werd Heino bereikt. Ook zij mochten over de rode loper gaan. En daar waar er dinsdag nog kritische geluiden waren, was de waardering woensdag overwegend positief. Het prachtige, zonnige weer zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Dit was waarschijnlijk ook de stimulans voor 26 personen om zich als wandelaar voor woensdag aan te melden. Zij brachten het aantal dagwandelaars op 272. Met het te verwachten mooie weer van donderdag zou de 300 wel eens gehaald kunnen worden.”

“Tot slot nog wat statistieken: Er zijn honderd 40 kilometer-lopers, waarvan 34 vrouwen en 66 mannen, 475 personen hebben zich opgegeven voor de 20 kilometer-route. Het lijkt dat hier het aantal vrouwen in de meerderheid is, we moeten het nog verifiëren. Voeg daarbij 272 daglopers, verdeeld over verschillende dagen, dan bedraagt het aantal wandelaars bijna 850. Met nog twee dagen te gaan zouden we dicht bij de 900 kunnen komen. We kunnen terugzien op een prachtige wandeldag, zoals die bedoeld is: Salland in zonnige herfstkleuren met een kleurrijk legioen aan sportieve en vrolijke wandelaars.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.