snelle start met verondieping linderveldplas

De zandtransporten naar de Linderveldplas beginnen met ingang van volgende week. Op het moment is het nog even wachten op de provincie Overijssel, die haar studie naar de milieueffecten van verondieping nog moet afronden. De Linderveldplas wordt in zeven jaar tijd met zand minder diep gemaakt. Dat betekent een flinke belasting voor het wegennet rond Lettele, want het aantal zware transporten varieert van tien tot maximaal vijftig per dag.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een spreiding van het verkeer. Alle afvoer van zand vindt plaats via de Spanjaardsdijk over de Zandbelterbrug richting de N348. De aanvoer wordt over twee routes verdeeld. De eerste loopt over de Okkenbroekstraat en de Vlessendijk naar de Spanjaardsdijk, de tweede loopt over de Holterweg en de Dorpsstraat Heeten naar de Spanjaardsdijk, zoals weergegeven op kaartje 1. Grondbank Midden-Gelderland (GMG) gaat het zand vervoeren.

De meest logische aan- en afvoerroute voor deze transporten is over de Zandbelterbrug, maar die kan die zware transporten eigenlijk niet aan. Voor de korte termijn kan er dan ook voor de aanvoer van grond geen gebruik worden gemaakt van de brug. Als eerste was er een route bedacht waarbij de overlast bijna geheel zou worden afgewenteld op de gemeente Raalte, met de dorpskern Heeten in het bijzonder. Na overleg met Deventer en GMG is de afvoerroute door de dorpskern van Heeten van de baan.

De gemeente Deventer onderzoekt nu een definitieve oplossing voor de transporten en neemt waarschijnlijk in november hierover een besluit. De voorbereiding en uitvoering van deze structurele oplossing neemt ongeveer twee jaar in beslag. Voor deze periode onderzoekt de gemeente Raalte of zij een tijdelijke noodweg van bedrijventerrein de Telgen in Heeten naar de Spanjaardsdijk kan aanleggen. Als de noodweg er ligt, kunnen de vrachtwagens de dorpskern van Heeten, de Okkenbroekstraat en Vlessendijk volledig ontzien, zoals op kaartje 2 te zien is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.