sloop van woningen blekkerhoek van start

Twee oud-bewoners, de wethouders Gerard Elferink en Ben Haarman en de bestuurders Wim Moggré en Ed Penninks van Salland Wonen hebben maandagochtend het startsein gegeven voor de sloop van negentien woningen aan de Roggestraat en de Blekstraat. De slopers van REKO zijn direct aan de slag gegaan.

Met de sloop komt er een einde aan een jarenlang vertrouwd beeld in de wijk Blekkerhoek. Er is dan ook heel veel overleg geweest voordat er een definitief sloopbesluit is genomen. Met name natuurlijk met de bewoners van de woningen die nu worden gesloopt. Verhuizen is niet niks. Helemaal als je wordt gevraagd te verhuizen, dan roept dat vele emoties op. Salland Wonen is blij dat er nu is gestart met de sloop.

“Over het algemeen is het gehele proces goed verlopen en zeker als je bedenkt wat het voor de betreffende huurder inhoudt”, zegt Wim Moggré van Salland Wonen, die verder aangeeft dat er ook met de verdere buurt overleg is geweest. “Zelfs in de afgelopen week hebben intensief overleg gehad, want na de sloop zal met de nieuwbouw worden begonnen. Inmiddels is de bouwvergunning voor de nieuwe woningen aangevraagd en wij hopen in het voorjaar 2009 hiermee te starten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.