slechte tegels uit fietspad naar raalte noord

Het tegelgedeelte van het fietspad tussen de spoorwegovergang en Raalte Noord (langs de Ganzeboomlaan) krijgt op korte termijn geen asfaltlaag. Wel worden de slechte tegels vervangen. Dat heeft het Raalter college per brief aan GB-raadslid Wim de Hair laten weten.

Volgens De Hair is het tegelgedeelte in zeer slechte staat en fietsonvriendelijk, vanwege gaten tussen de tegels en ongelijk liggende tegels. Het GB-raadslid diende begin september bij het college van burgemeester en wethouders dan ook het verzoek in om het tegelgedeelte te vervangen door asfalt. In een reactie laat het Raalter college per brief nu weten dat zij het verzoek van De Hair niet honoreert.

“De onderhoudstoestand van alle verhardingen wordt structureel geïnspecteerd conform de normen van ’t CROW (kenniscentrum voor verkeer, red.). Uit de inspectie die in 2007 is gehouden, is naar voren gekomen dat er geen onderhoud noodzakelijk is. Groot onderhoud is voor de periode tot 2011 niet aan de orde”, aldus het college, dat echter wel heeft geconstateerd dat het comfort van het fietspad hier en daar te wensen overlaat.

Daarom staat het betreffende gedeelte nu op de lijst voor kleine herstelwerkzaamheden, welke nog dit jaar worden uitgevoerd. Concreet betekent dit dat de meest slechte tegels zullen worden vervangen. Op het moment van groot onderhoud bekijkt het college de situatie opnieuw. Dan zal ook de afweging gemaakt worden of een investering voor de aanleg van asfalt gewenst is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.