scouting raalte legt weer nieuwe contacten

Scouting Raalte neemt van vrijdag 22.00 uur tot en met zondag 12.30 uur – vanuit haar clubgebouw aan de Westdorplaan in Raalte – weer deel aan het internationaal ontmoetingsweekend in de lucht en op de pc: Jota-Joti. Maar liefst vijftig uur lang zal de club contacten leggen over de hele wereld, middels zender en computer. Iets waar elk jaar maar liefst 500.000 scouts wereldwijd aan deelnemen.

Deze week wordt er door de leden van Scouting Raalte een houten toren gemaakt met palen en touwen, waarop nog eens een grote antenne wordt geplaatst. Dit is nodig om de ether in te kunnen zenden voor het thema ‘Back to Basic’. Door de hoge antenne wil de scouting een zo groot mogelijk bereik krijgen, om vervolgens met zoveel mogelijk andere scouts contact te kunnen leggen.

Naast de radiozender, beschikbaar gesteld door zendamateur Ton van Amerongen uit Dalfsen, beschikt de scouting ook over een eigen netwerk van een aantal computers. Daarmee wil zij eenmalige of duurzame contacten leggen met andere scoutinggroepen in Nederland of daarbuiten. De scouts komen daarbij dus in contact met andere scouts uit heel Nederland, of zelfs tot in Australië. Een leuke actie voor ieder lid.

De Scouting Raalte heeft in een aantal groepen overigens nog plaats voor nieuwe leden. Vrijwilligers of nieuwe leden kunnen zich telefonisch aanmelden bij Anny Wijnberg op 0572-358140 (na 18.00 uur) of via staging2.scouting-raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.