schulten en smulbaai gezamenlijk in actie

Jan Alferink van Annie Schulten in Raalte en John van der Vegt van De Smulbaai in Heino bundelen de komende twee maanden eenmalig hun krachten. Het is een samenwerking tussen twee winkels die in de regio misschien elkaars grootste concurrenten zijn. Maar alles voor het goede doel. In gezamenlijkheid hebben Alferink en Van der Vegt besloten om een percentage van de verkoop van de Oudejaarsloten af te staan aan een drietal goede doelen.

“Zie het als onze bijdrage aan de gevoelsmaand december”, zeggen beide heren haast gebroederlijk. De twee wensen dan ook niet te spreken in termen van concurrentie. Hoewel ze dezelfde regio bedienen en deels hetzelfde assortiment voeren, doet de term ‘concullega’ in hun ogen meer recht aan de situatie. “We willen niet zo benauwd leven. Bovendien maakt het voor de Staatsloterij toch niet meer uit waar je de loten koopt, want het wordt allemaal in dezelfde centrale computer verwerkt.”

Annie Schulten en De Smulbaai zien de steun als een mooi alternatief voor de vele acties waarvoor zegels moeten worden verzameld. “Die acties zijn er voor eigen gewin, maar dit is een actie voor de medemens en dat moet toch een extra reden zijn om bij ons Staatsloten te kopen.” Alferink en Van der Vegt verwachten begin januari al in kaart te hebben welk bedrag wordt overgemaakt aan de goede doelen. “En aangezien het gaat om particuliere initiatieven kunnen we honderd procent garanderen dat het geld op de goede plek terecht komt.”

De drie goede doelen hebben allen een duidelijke link met de gemeente Raalte. Annie Schulten heeft gekozen voor het Heetense Hulpgoederen Centrum Filippijnen. Maar ook een deel van het geld dat De Smulbaai verdient met de verkoop van Oudejaarsloten komt terecht op de Filippijnen. De Heinose gemakswinkel heeft namelijk haar steun uitgesproken aan de Red Horse Company, een vrijwilligersinitiatief uit Heino en Lierderholthuis om op de Filippijnen daar te helpen met het bouwen van huizen en scholen.

Het andere deel van de opbrengst van De Smulbaai gaat naar de Heinose jongeren die zich vanuit de Kesa (Kerk en samenleving) inzetten voor ontwikkelingsprojecten. In de zomer van 2009 gaan negen jongeren naar Bolivia en India om daar klaslokalen en woningen te bouwen. De projecten vinden plaats onder auspiciën van de World Servants, een christelijke organisatie die scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen bouwt. Ze krijgt daarvoor de hulp van groepen jongeren en volwassenen uit Nederland.

Maar ook voor de koper zelf is het bijzonder interessant om de Oudejaarsloten te kopen. Beide winkels geven namelijk een prijsgarantie af. Elk lot dat bij De Smulbaai wordt gekocht is tot 31 januari 2009 goed voor tien procent korting bij Doeland in Heino. Bij Annie Schulten geldt dat in januari op elk lot zonder prijs tien procent korting wordt gegeven op alle lederwaren in deze winkel, inclusief opruimingsartikelen. Hoewel de maand november nog moet aanbreken, zijn de Oudejaarsloten inmiddels al verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.