schoorlemmer zegt stoppelhaene vaarwel

“Het gebak is niet vanwege het waanzinnig hoge bedrag dat de oogstgave heeft opgebracht.” Met deze woorden opende Ben Schoorlemmer, voorzitter van de Stöppelhaene-oogstcommissie, het ceremonieel rondom de overhandiging van de oogstgave aan de geestelijkheid. Schoorlemmer neemt na twintig jaar afscheid van het Stöppelhaenefeest.

Theo Ogink, voorzitter van het bestuur van Stöppelhaene, kenschetste Schoorlemmer als “een man die mensen om zich heen verzamelt. Een beminnelijke man, die een duidelijke mening heeft en die niet onder stoelen of banken steekt.” Voor de laatste keer mocht Schoorlemmer het bedrag bekendmaken dat bestemd is voor Ethiopië en het daaraan gekoppelde project ‘Vrouwen voor vrouwen’. Een fantastisch bedrag: 30.850 euro. Opnieuw een record.

De Sallands Boer van 2008, Maurits von Martels, mocht traditiegetrouw de oogstgave overhandigen aan de geestelijkheid in de persoon van pastoor Verweij. De Sallandse Boer noemde Stöppelhaene “een nieuwe ervaring die hij op een prettige manier had beleefd” en roemde de samenwerking met alle betrokkenen. Pastoor Verweij beschreef het Sallandse oogstfeest treffend met de woorden van dominee Bruining. “Ik zie Stöppelhaene als een stage op de hemel, ik droom er zelf ook van.”

Na de overhandiging van de oogstgave nam Ben Schoorlemmer nog even het woord. Wel kort, “ want ik hou van een kort gebed en een lange metworst.” Hij bedankte iedereen binnen de oogstcommissie voor de prettige manier van samenwerken. Vervolgens overhandigde hij symbolisch de sleutel aan zijn opvolger: Ans Overmars. “Ik hoop Ans, dat je de deur altijd op tijd open hebt.”

De nieuwe voorzitter hield ook al niet van lange preken, maar nam passend afscheid van Schoorlemmer en ook van Hetty de Boer-Jansen. Laatstgenoemde was acht jaar werkzaam binnen de commissie van de verkiezing en begeleiding van de Oogstkoningin. Ans Overmars bedankte Schoorlemmer en De Boer voor de gezellige sfeer in de club. “Ben bracht de gemoedelijkheid er in en Hetty de moederlijkheid.”

Als laatste spreker nam Jan Grijpma het woord namens de Werkgroep Ontwikkelingshulp Raalte (WOR). Ook hij bedankte Schoorlemmer voor de prettige samenwerking en wees nog even op het 40-jarig jubileum van de WOR op 14 augustus 2009.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.