Home / archiefcentraal / schaatspak jan smeekens onder de hamer

schaatspak jan smeekens onder de hamer

Deze stichting laat kansarme mensen plezier beleven aan bewegen. De actiedag begint om 9.00 uur met een opening op de locatie aan de Hofstedelaan. Om 14.00 uur is er een veiling en om 15.00 uur sluiten ze af met het overhandigen van een cheque.

Elke klas heeft met zijn mentor een actie bedacht om geld in te zamelen. Zo vindt er een voetbalwedstrijd plaats, verkopen ze hapjes en drankjes, is er een survivalbaan, en nog veel meer. Op een podium treden bandjes op en tussentijds wordt steeds bekend gemaakt hoeveel geld er ingezameld is. De dag wordt afgesloten met een veiling. Docenten mogen dingen inbrengen om te veilen, maar ook het schaatspak van schaatser Jan Smeekens wordt geveild.

De school roept mensen op deze dag naar het Carmel College te komen en deel te nemen aan de activiteiten. De school zoekt ook sponsors (bedrijven en instellingen) voor de actiedag. Zo mag de klas die het meeste geld ophaalt een dag naar de Scheg.

Bestuursleden van het Manoukefonds zijn deze dag aanwezig en vertellen over de doelstelling van de stichting. De stichting kiest elk jaar een project uit, wat dan een jaar lang gesponsord wordt. Op dit moment worden er circusvoorstellingen opgezet in het buitenland, om kansarme mensen plezier te laten beleven aan bewegen. Op deze manier kunnen de kansarme, gehandicapte mensen laten zien dat ze echt wel wat kunnen. Hun capaciteiten worden vaak onderschat.

Lees ook

Kerstconcert Huygens Consort in klooster Nieuw Sion

DIEPENVEEN – Het Huygens Consort geeft zondag 12 december om 15.00 uur een kerstconcert in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.