sallandse wandelvierdaagse nat van start

Tussen negen en tien zijn de 20 kilometer-wandelaars vertrokken.

Voor de allereerste Sallandse Wandelvierdaagse hebben maandag zo’n 750 wandelaars hun startbewijs opgehaald. Een flink aantal, vindt de organisatie. Mooi om mee te beginnen. Het was tot kort voor gisteren spannend hoeveel het er zouden worden, want nog in de loop van afgelopen week kwamen er aanmeldingen binnen.

Om de wandelaars en belangstellenden te ontvangen is een evenemententerrein ingericht op de Domineeskamp. De centrale tent is beschikbaar geteld door de Salland Zotten, de carnavalsvereniging uit Heeten. Het is nog niet zo’n grote tent. Niet nodig, maar dat mag vanwege regeltjes ook nog niet. Als het evenement groter groeit, groeit die tent ook vast wel mee.

Veel wandelaars komen uit de regio, maar vooral op de 40 kilometer-route bevinden zich deelnemers uit heel het land. Deze vinden onderdak in accommodaties in de omgeving, waaronder campings en vakantieparken die tijdens de herfstvakantie geopend zijn. Speciaal voor langparkeerders is voor de vierdaagse een parkeerterrein ingericht op het MBI-terrein aan de Kanaalzijde Oost.

Overigens voeren beide routes vandaag langs het Overijssels kanaal richting Heeten, door Zonnenbergen richting Broekland. Hier splitsen zich de 20 en 40 kilometer-route. De 20 gaat van hier weer terug naar Raalte en de 40 gaat via Boxbergen en Eikelhof door naar Wijhe. Via landgoed De Gelder en De Elshof komen die wandelaars weer in Raalte terug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.