recorddeelname bij raalter poort tocht

De vijfde Raalter Poort Tocht, mountainbiketocht binnen de gemeentegrenzen van Raalte, gaat de boeken in als de meest succesvolle editie tot nu toe. Voor de organiserende fietsvereniging CRT uit Raalte was het lustrum niet de enige reden voor een feestje. Blijdschap was er ook over het recordaantal deelnemers, 531 om precies te zijn.

Belangrijker was echter het vlekkeloze verloop van de tocht. De EHBO hoefde niet uit te rukken, en de pechhulp hoefde slechts eenmaal te assisteren bij een lekke band. Alle deelnemers waren te spreken over de goede bewegwijzering. De organisatie had een combinatie van borden en linten gebruikt, waardoor verkeerd rijden onmogelijk was. Ook de route viel bij iedereen in goede aarde. Er waren twee afstanden, 35 en 50 kilometer.

De deelnemers aan de kortste afstand kwamen onder andere door de Velner en over Landgoed ’t Nijenhuis. Daarna ging men naar de Krieghuusbelten en ’t Reelaer, waar ook de deelnemers van de 50 kilometer reden. De langste afstand ging ook nog over diverse klimmetjes bij Luttenberg. Het zwaarst voor de kilometervreters waren echter de vier schouwpaden langs weteringen. Een zuigende, glibberige ondergrond vroeg het uiterste van hun kracht en conditie.

Omdat ook het weer meewerkte kunnen organisatie en deelnemers terugzien op een geslaagd evenement. Dit mede door de inzet van circa veertig vrijwilligers, de technische ondersteuning van WR-bikes en Bike Life Heino. Ook de diverse grondeigenaren op de route verleenden voor deze dag hun medewerking. Dit alles onder regie van Bert Eilander. Volgend jaar zal de Raalter Poort Tocht worden uitgebreid tot maximaal 60 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.