raalte in de herfst weer vol met bladbakken

Hoewel de regenbuien nog regelmatig afgewisseld worden door flinke zonneschijn, beginnen de eerste bomen al goed te kleuren. Een teken dat de herfst in aantocht is en dat de bladeren weer behoren te gaan vallen. Voor de gemeente Raalte is dat het teken om, net als vorig jaar, weer op diverse plaatsen bladbakken te plaatsen. Hier kunnen inwoners overmatige hoeveelheden blad van gemeentelijke bomen uit particuliere tuinen in deponeren.

De bewust bladbakken zijn alleen bedoeld om er bladafval in te gooien en geen ander tuinafval. De bakken worden waar nodig wekelijks geleegd. Indien er toch tuinafval wordt aangetroffen is het niet meer mogelijk om de bakken wekelijks te legen, want het afval moet dan gescheiden worden opgehaald en verwerkt. Ook wordt de bladbak dan de komende jaren op de betreffende locatie niet meer teruggeplaatst.

De afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Raalte start op maandag 13 oktober met het plaatsen van de bakken. Vanaf half december worden de bakken voor de laatste keer geleegd en, in verband met de feestdagen (oudjaar), weggehaald. Voor de locaties van de bladbakken kijk je in onderstaande bijlage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.