raad staat hoogbouw in heino toch toe

Ondanks vele discussies wordt hoogbouw op alle Heinose inbreidingslocaties (tussen bestaande bouw) toch mogelijk. Zelfs twee moties van de oppositiepartijen Gemeentebelangen, Lokaal Alternatief en SP hebben daar donderdagavond tijdens de raadsvergadering niets aan kunnen veranderen.

Eén motie van de drie oppositiepartijen was gericht tegen de mogelijkheid van het bouwen van meer dan drie lagen in Heino op inbreidingslocaties. De ander specifiek tegen meer dan drie bouwlagen op de locatie van de voormalige Peugeotgarage Van Dijk aan de Dorpsstraat in Heino. Beide moties kregen geen steun van de andere partijen, waardoor hoogbouw (vier hoog of meer) vanaf nu overal op inbreidingslocaties mogelijk wordt.

“Opvallend is hoe snel bestuurders vergeten of willen vergeten welke kaders ze in het zeer recente verleden hebben afgegeven”, schrijft GB in een reactie op haar eigen website. “In 2000 heeft de voormalige gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan voor het centrum van Heino vastgesteld. Daarin staat dat de maximale hoogte van een gebouw de goothoogte is plus drie meter, hetgeen overeenkomt met twee bouwlagen en een kap. De hoogte is dan maximaal negen meter. Het college is bevoegd vrijstelling te verlenen, maar voor niet meer dan tien procent.”

GB vervolgt: “Daarnaast heeft de Raalter raad in 2004 nog een welstandsnota vastgesteld, waarin nogmaals de maatvoering is beschreven. Aan de kaders, een bestemmingsplan en in mindere mate een welstandsnota, ontlenen inwoners hun rechten. Het geeft rechtszekerheid omtrent wat er in hun woonomgeving kan en mag gebeuren en wat niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.