ouderwets dorsen bij museum de laarman

Bij Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg is zaterdag een oude dorsmachine gedemonstreerd. Enkele in traditionele boerenkledij gestoken vrijwilligers stoken met vorken de rogge op een lopende band naar boven, waar andere vrijwilligers wachtten om de rogge in de machine te gooien.

Vele tientallen bezoekers en voorbijgangers kwamen even een kijkje nemen. Het doorgaan van het gebeuren hing enige tijd aan een zijden draadje vanwege de regenval van de afgelopen dagen, maar aangezien het weer zich zaterdag prima gedroeg, ging de demonstratie dus toch nog gewoon door.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.