organisatie hokersfeest in ban reeperbahn

Huub Tiebot en Gait Middelkamp zijn echte høkers. De Achterhoekse boerenrockband Normaal vormt voor de beide Broeklanders een belangrijk deel van hun leven. Al enkele jaren tekenen de twee, samen met Berry Broekhof van café De Hoppe, voor de organisatie van het Høkersfeest in Zaal de Hoppe in Broekland. Vrijdag 3 oktober staat de derde editie op het programma. Dit jaar met muziek van de band ‘Reeperbahner Stimmungsmacher’ en een gastoptreden van het Heino’s Schreeuwkoor.

Broekland zal het weten ook! Nou heeft het dorp al een aardige reputatie opgebouwd als het gaat om origineel reclamemaken (kijk maar naar de stunts van de Kôle Kermse en het Broeklander Feest), maar Huub en Gait doen ook enthousiast mee. Zo is de plaatselijke Van Dongenstraat omgedoopt tot ‘Reeperbahn’, Huub en Gait hebben namelijk alternatieve naambordjes over de straatborden gehangen. Maar ook een persbult langs de Wijheseweg wordt gebruikt als reclame-uiting.

“Ik reed terug van het werk toen ik die persbult zag”, vertelt Gait. “Het zand aan de zijkant was helemaal naar beneden gezakt, dus zag je een enorm stuk landbouwplastic bloot liggen. We hebben even contact gezocht met de boer en van hem mochten we dat plastic wel beschilderen. Dus dat hebben we gedaan. Machtig mooi toch?” Ook de Hoppe wordt elk jaar weer op passende wijze aangekleed. Dit jaar hebben de twee ook weer plannen, maar die verklappen ze liever niet. “Kom vrijdag nou maar gewoon even kijken!”

De Reeperbahner Stimmungsmacher is een band uit de regio rond Splo, Dijkerhoek en Holten. De band speelt op eigen wijze covers van bekende meezingers, waarbij rock en schlager de uitgangspunten zijn. De band geeft daarnaast ook soms optredens die grotendeels in het teken staan van Normaal. In Broekland zal dat ook het geval zijn, maar nummers van andere bands zullen ook niet ontbreken.

Het Heino’s Schreeuwkoor zingt geen liedjes, nee de heren schreeuwen liedjes. Schreeuwkoren zijn een Fins fenomeen dat is overgewaaid naar Nederland. Heino heeft sinds enkele jaren ook een eigen schreeuwkoor, grotendeels bestaande uit leden van carnavalsvereniging de Sokkestoppers. Gait: “Het is niet om aan te horen, maar wel erg leuk. ‘Apartigheid’ hoort op een høkersavond. Ze zingen twee maal tien minuten en dan moeten ze ook ophouden, want dan is de strot kapot!” Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.