opfriscursus rijvaardigheid voor 50 plussers

Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Raalte organiseren woensdag 22 oktober samen een opfriscursus rijvaardigheid voor 50-plussers. De cursus, bedoeld voor inwoners uit de gemeente, wordt gegeven in het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte en duurt van 08.00 tot 13.00 uur. Naast een theoretisch deel is er ook een soort van praktijkexamen, waarvan het resultaat geen consequentie voor de geldigheid van het rijbewijs heeft.

Voor iedere automobilist is het goed om de rijvaardigheid en de verkeerskennis periodiek eens onder de loep te laten nemen. Door de lange rijervaring is een bepaalde routine ontstaan in de rijstijl, waar wellicht ook wat kleine foutjes ingeslopen zijn. Ook kan er sprake zijn van een verslechtering van de ogen en oren. Dit kun je tijdens het algemene deel van de cursus laten testen.

Tijdens het theoretische deel van anderhalf uur wordt aandacht besteed aan de verandering in de verkeerswetgeving. Het praktische gedeelte van vijf kwartier bestaat uit een rit met een ervaren rijinstructeur in de eigen auto. Na afloop wordt het rijgedrag doorgesproken. In totaal kunnen veertig personen aan deze cursus deelnemen. Opgeven kan tussen 18.00 en 20.00 uur telefonisch bij J. Hamstra op 06-51078021 of bij J. Meijer op 0572-354283. Kosten voor deelname zijn dankzij subsidies van gemeenten en provincie Overijssel slechts 15 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.