ook holstohus start seizoen met kiterunner

Net als het filmseizoen in het Kulturhus in Raalte, start ook het filmhuis in Olst het nieuwe seizoen met Marc Forsters’ verfilming van Khaled Hosseini’s bestseller ‘De Vliegeraar’. Vrijdag wordt het ruim twee uur durende ‘The Kiterunner’, de Engelse titel van de film, om 20.30 uur uitgezonden. In deze oprecht ontroerende verfilming maken we kennis met de vriendjes Amir en Hassan die zijn gevoed door dezelfde min en samen opgroeien in Kabul.

Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd is de diplomatenzoon Amir de vliegeraar en zijn vriendje Hassan zijn hulpje. Maar op die dag komt er op wel erg wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. In Afghanistan breken zware tijden aan. De wereld waarin Amir is opgegroeid stort in. Amir en zijn vader vluchten naar de Verenigde Staten waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem ruim twintig jaar later terug naar Afghanistan.

Voor kinderen is er om 18.30 uur ‘The Fox an the Child’. Regisseur Jacquet stond als kind oog in oog met een vos en werkte deze ervaring uit tot een prachtig sprookje. Een meisje zit op een mooie herfstdag een vos lopen. Geboeid door wat ze ziet vergeet ze haar angst en zoekt contact met het dier. Het ondenkbare gebeurt, de vos Titus laat haar toe in zijn wereldje. Vanaf dat moment huppelt ze dagelijks met Titus door de bergen. Het avontuur zal het leven van het meisje voor altijd veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.