nog eentie viert 10 jarig bestaan groots

Zang- en Muziekgroep ‘Nog Eentie’ viert zaterdag 25 oktober het 10-jarig bestaan met een grote feestavond in De Kruidentuin in Mariënheem. Daar zal een bekende Sallander de eerste echte volledige CD van Nog Eentie presenteren. Daarnaast zijn er optredens van verschillende artiesten. Aanvang is om 20.00 uur. Iedereen is welkom. De entree is gratis.

De CD bevat circa veertien liedjes, volgens koorvoorzitter Bennie Koenjer een dwarsdoorsnee van wat Nog Eentie te bieden heeft. “Muziek uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. In het Nederlands, Engels en Duits. Van liedjes van de Bee Gees tot ‘Alle duiven op de dam’.” Nog Eentie werd tien jaar geleden opgericht als ‘Nog Eentie en dan goa’w hèn’, maar die naam is enkele jaren geleden veranderd. “We merkten dat veel mensen er moeite mee hadden. Als we werden aangekondigd, kwam de presentator meestal maar tot ‘Nog Eentie’. De rest was te moeilijk. Voor mensen zonder dialect was het ook een lastige naam. Om het wat gemakkelijker te maken, hebben we er Nog Eentie van gemaakt.”

Nog Eentie bestaat uit 24 leden, twaalf heren, twaalf dames. De groep beschikt over een eigen band (bas, gitaar, trommel, percussie en accordeon/toetsen). Nog Eentie treedt zo’n 25 keer per jaar op bij feesten, partijen, braderieën en in bejaardenhuizen. “We zijn een echte gezelligheidsclub”, zo vervolgt Bennie. “Nog Eentie valt overal een beetje buiten. Het is geen koor, geen zanggroep en ook geen band. We zingen liedjes en spelen muziek omdat we daar allemaal van houden. We hechten heel veel waarde aan een professioneel geluid. Elk zingend lid heeft een eigen microfoon. Dat stelt hoge eisen aan de leden. Als je zonder microfoon zingt en je hebt je dag niet, dan kun je jezelf nog een beetje verstoppen. Dat is bij ons dus niet mogelijk. Het is een geheel andere discipline.”

Aangezien Nog Eentie muzikaal gezien hoge eisen aan zichzelf stelt, koesteren de leden dan ook een bijzondere wens: “We zouden graag ooit nog een keer net zoals andere koren in een echt theater willen staan. Met een goede akoestiek, zodat alles muzikaal gezien het best tot zijn recht komt. Het Hoftheater, wie weet!” Meer info op staging2.nogeentie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.