najaar met pret in hoftheater vol cabaret

Tot het einde van dit jaar is er op cabaretgebied nog heel veel te beleven in het Hoftheater. Zo was Lebbis (van Jansen) zaterdagavond nog te gast, en komen achtereenvolgens Jan Jaap van der Wal op 24 oktober, De bloeiende maagden op 31 oktober, Arie Koomen op 5 november, Jörgen Raymann op 10 november, Vrouw Holland op 14 november en Seth Gaaikema op 12 december naar het Hoftheater.

Jan Jaap van der Wal is dus de eerste cabaretier die de planken van het Hoftheater weer mag betreden. De stand-up comedian van de Comedy Train is na zijn debuut gevraagd om teksten te schrijven voor het satirische TROS-programma ‘Dit was het Nieuws’. Ook schreef hij teksten voor het programma ‘Weekly Jones’ bij SBS6 en treedt hij regelmatig in diverse theaters op met de Comedy Train en Fresh Wagon. Voor zijn voorstelling in Raalte zijn nog kaarten beschikbaar.

Een week later, op vrijdag 31 oktober om 20.00 uur, brengen De Bloeiende Maagden hun stuk ‘Donkey God en het Bonus-sacrament’ ten tonele. Een liturgie waarin alles mogelijk is. Alle sacramenten voor de prijs van één! En natuurlijk De Preek; dat wat u altijd had willen horen, nu gezegd, meteen begrepen direct toepasbaar, door een aanbiddelijk leider met een charismatisch karakter en een betrouwbaar voorkomen. ‘Donkey God’ is beter dan de Efteling, duurt langer dan een XTC-pil en je hebt na afloop geen droge bek.

Wim had spiekbriefjes – Arie niet, Freek heeft een bril – Arie niet, Seth had romantische dromerige liedjes – Arie niet, Youp heeft bretels – Arie niet, Lebbis en Jansen zijn met zijn tweeën – Arie niet. Eigenlijk is Arie Koomen een brilloze, rechtkijkende, persoonlijk betrokken, soloartiest die in staat is om zijn eigen broek op te houden en de teksten grotendeels wel uit zijn hoofd weet! Natuurlijk zal hij ook een vermanend vingertje opsteken, alleen niet de wijsvinger! Ooit in Raalte begonnen en nu, woensdag 5 november om 20.00 uur, terug.

Jörgen Raymann is bekend van zijn populaire televisieprogramma, maar is eigenlijk niets meer dan een showman die op de planken van de theaters is begonnen. Daar keert hij dan ook graag op terug, onder andere op maandag 10 november om 20.00 uur in het Hoftheater. Raymann analyseert in zijn voorstelling het fenomeen familie op micro- en op macro-niveau. Dus kom met neven, nichten, broers, zusters, tantes en ooms. En wie aan het einde van de avond met hetzelfde gezelschap weer naar huis gaat, heeft er in ieder geval wat van opgestoken.

Op vrijdag 14 november alle hoogtepunten van 10 jaar Vrouw Holland in een zinderende muzikale voorstelling. De vier vrouwen zijn sterk in muzikantenmisbruik, bouwvakkerspret, ballet, blues én de mooiste liedjes. Versterkt met hun meesterlijke pianist brengt Vrouw Holland met groot feestelijk vertoon alle kunsten en kunstjes die ze in huis heeft. Variërend van brute botheid tot uitdagende tederheid laat het zien dat ze ongecensureerd tien jaar ouder is geworden!

Vrolijke, snelle, pittige conference, tot op de laatste dag in het jaar bijgewerkt. Gevoelige teksten, waarin je jezelf kunt herkennen en die ontroeren. De onovertroffen taalkunstenaar Seth Gaaikema met subtiele rake humor, hem zo eigen en prachtige poëtische liedjes gaat het toneel weer op, vrijdag 12 december om 20.00 uur. Een voorstelling maken is altijd weer een wondertje. Improviseren vindt hij heerlijk! Dus Seth gaat, ondanks een carrière van bijna een halve eeuw, het toneel op met de nieuwsgierigheid en de frisheid van ‘Als was het de eerste keer!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.