muziekklassiekers in raalter hoftheater

Het Raalter Hoftheater presenteert in de laatste maanden van dit jaar een aantal avonden in het teken van klassieke muziek en muziekklassiekers. Het gaat om concerten van Stenzel & Kivits, Flairck, het Hanzeorkest Zwolle, Laurens van Rooyen en het Wolga Kozakkenkoor. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV/ANWB aan de Varkensmarkt 8 in Raalte of via staging2.hoftheater.nl.

Het duo Stenzel & Kivits is zondagmiddag 2 november te gast in het Hoftheater. Het duo combineert muzikale kwaliteiten met droge humor. Een combinatie van klassieke operanummers, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie. De omhooggevallen, statige tenor laat zich begeleiden door zijn klassieke, ietwat stuntelige, maar hooggeschoolde pianist. Niets staat vast, zeker de piano niet… Aanvang is om 15.00 uur.

Op zaterdag 7 november komt Flairck weer naar Raalte voor de voorstelling ‘Stoomwals’. Het is een akoestisch muziektheater met Flairck-leden van het eerste uur samen met nieuwe jonge musici. Stoomwals is, in overeenstemming met deze bezetting, gebaseerd op zowel traditioneel als nieuw werk van Flairck en wordt een spektakel van virtuoos muzikaal vuurwerk en instrumentale humor, gebracht in een hoge versnelling. Aanvang is om 20.00 uur.

Het Hanzeorkest Zwolle is op zondagmiddag 16 november van de partij met een zapconcert voor jong en oud met veel bekende stukken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven, Gabrieli, Saint Saens en Verdi. Dit levendige programma, dat geschikt is voor jong en oud, zal op eigenzinnige manier worden gepresenteerd door dirigent Bart van den Goorbergh. En klarinettist Arjan Eek uit Heino zal voor prachtige solo’s zorgen. Aanvang is om 15.00 uur.

Laurens van Rooyen verzorgt op zondagmiddag 7 december een zogenaamd ‘Hartewensconcert’. De bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om verzoekjes aan te vragen. In het hart van ieder mens leeft wel een melodie, een refrein of een song die hem of haar herinnert aan een bijzonder moment in het leven. Een jeugdliefde of een eerste ontmoeting, een afscheid of juist weerzien, een ontroerende film of een ochtendzon aan zee. Verzoekjes kun je mailen naar info@hoftheater.nl. Aanvang is om 15.00 uur.

Het jaar 2008 wordt afgesloten met een kerstconcert van het Wolga Kozakkenkoor op zaterdag 27 december. Niet alleen Russische kerstliederen worden gezongen, maar ook populaire nummers als Kalinka, Wolga Bootsman, Stenka Rasin en natuurlijk ‘White Christmas’. Aanvang is om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.