maaike aan de slag op natuurwerkdag

De vijfde Natuurwerkdag staat gepland voor zaterdag 1 november. Jong en oud worden weer van harte uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken in de natuur. Popstar Maaike Jansen verricht op de Lemelerberg de openingshandeling, in het bijzijn van de schaapskudde met herder. Vervolgens gaat de Raaltese helpen met het heidebeheer.

De schaapskudde is er om de heide in stand te houden en te voorkomen dat er bos ontstaat. De schapen kunnen het echter niet alleen. Om ze een handje te helpen, moeten er af en toe ook boompjes gezaagd worden die de schapen hebben laten staan. Naast volwassen kunnen ook kinderen vanaf 10 jaar helpen met zagen van boompjes en met het opruimen van takken. Vele handen maken licht werk en daarom ben je van harte welkom op de Natuurwerkdag. Het is een actieve en leerzame dag waarop je niet alleen een frisse neus kunt halen in de natuur, maar er ook enthousiast voor wordt. Je ziet en beleeft de natuur dichtbij huis eens op een heel andere manier.

Maaike Jansen verricht om 10.00 uur de openingshandeling op de Lemelerberg. Aansluitend starten de werkzaamheden die doorgaan tot ongeveer 14.00 uur . Je hulp is daarbij zeer welkom! Je kunt alleen komen, maar ook met een groep van familie, vrienden of collega’s. Werken in de natuur is immers ook uitstekend voor de teambuilding. Aanmelden is nodig en kan via staging2.natuurwerkdag.nl. Op de website vind je alle benodigde informatie over de locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.