Home / archiefcentraal / leerlingen debatteren er op los in raadzaal

leerlingen debatteren er op los in raadzaal

Leerlingen van het Carmel College Salland hebben donderdag een drukke maar productieve dag gehad op het gemeentehuis in Raalte. Net als voorgaande jaren leerden zij met behulp van docenten, raadsleden en wethouders een parlementair debat voorbereiden, die zij ’s middags in de raadzaal moesten voeren. Van achter de microfoons gingen de leerlingen elkaar verbaal te lijf, onder leiding van wethouder Roger de Groot.

In de raadzaal behandelden de leerlingen uit 4 Vwo vanaf 12.30 uur vier uiteenlopende stellingen die te maken hebben met het jeugdbeleid van de gemeente Raalte. Dat beleid maakt de laatste tijd een geheel nieuwe ontwikkeling door en is onder meer gericht op een grotere deelname van jongeren aan activiteiten van allerlei instellingen en op deelname aan de politiek. Het debat tussen de leerlingen werd heftig gevoerd, met voldoende ruimte voor een knipoog richting de ‘echte’ politiek, die aandachtig luisterde.

Lees ook

Ode aan natuur door Joke Proper in Infocentrum

DEN NUL/OLST – De Olster kunstenares Joke Proper exposeert in het kader van de IJsselbiënnale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.