Home / archiefcentraal / kwiek weet na weken weer wat winnen is

kwiek weet na weken weer wat winnen is

Bijna precies een maand geleden was het dat de handbaldames van GIBO Groep Kwiek aan het einde van een duel aan de goede kant van de score stonden. Dinsdagavond was het in hun eigen Sporthal Tijenraan eindelijk weer zover. De thuiswedstrijd tegen SEW, verplaatst vanwege de europacup in het weekend, werd gisteren – weliswaar moeizaam – gewonnen: 19-16. Het was pas de tweede overwinning voor Kwiek, terwijl het seizoen al zeven wedstrijden op gang is.

De ontlading was dinsdag groot na afloop van het treffen tussen de ploeg uit Raalte en de Noord-Hollandse europacupdeelnemer. De punten zijn bij Kwiek hard nodig en de twee die de ploeg van coach Torben Hansen gister veroverde, werden dus uitgebreid gevierd. Aanvankelijk zag het daar niet naar uit, want de gasten uit Nibbixwoud schoten zichzelf al binnen tien minuten naar een 1-5 voorsprong. Kwiek herpakte zich sterk en stond bij rust al gelijk.

Na de thee bleken de bekende slordigheidjes bij de thuisploeg nog niet uit het spelbeeld te zijn verdwenen, maar door een sterke dekking, het tempo in de aanval en de échte wil om te winnen konden de twee punten in Raalte blijven. Een goede reden voor een klein feestje na het laatste fluitsignaal. Maar de ploeg blijft met beide benen op de grond. Hoewel er komend weekeinde geen wedstrijd is, wordt er al vooruit gekeken naar volgende wedstrijd: Op 8 november uit bij V en L in Geleen.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.