kwiek speelster booijink houdt vertrouwen

De handbalsters van GIBO Groep Kwiek kennen dit nog prille seizoen een stroeve competitiestart in de Nederlandse eredivisie. De ploeg van de Deen Torben Hansen won tot dusver slechts één keer en ging al viermaal onderuit. Een lage klassering is het logische gevolg en daar wordt niemand binnen de Raalter club vrolijk van. “Nee, dat kun je wel zeggen”, aldus Kwiek-speelster Rianne Booijink.

De 23-jarige Booijink uit Raalte is al enkele jaren een vaste kracht binnen de hoofdmacht van Kwiek en heeft in het verleden nooit voor een andere club gespeeld. Haar droom is dan ook om ‘ooit’ met Kwiek kampioen van Nederland te worden. Of dat dit seizoen al gaat lukken is echter maar sterk de vraag, want de prestaties zijn tot dusver niet om over naar huis te schrijven. “Tja, het kan allemaal een stuk beter. Daar zijn we ons ook terdege van bewust. Maar als je ons huidige spel vergelijkt met dat van een paar weken terug, dan hebben we al de nodige progressie geboekt”, zegt Booijink, die van mening is dat de ploeg nog even de tijd nodig heeft. “We beschikken dit seizoen over enkele nieuwe speelsters, dus we moeten nog een beetje aan elkaar wennen. Daarnaast hebben we een nieuwe trainer en spelen we op een iets andere wijze, dus dat heeft allemaal de tijd nodig.”

Meest opvallende nieuweling in de Raalter formatie is de Japanse Hisayo Taniguchi, waarover al het nodige is gezegd en geschreven. “Hisayo is inderdaad een belangrijke kracht, maar zij kan het uiteraard ook niet alleen. Het complete team moet goed draaien om in de eredivisie overwinningen te boeken.” Naast de Japanse zijn in de zomer Roos van Breukelen van E en O en de jeugdspeelsters Myrthe Schoenaker en Patricia Wichgers-Schreur aan de selectie toegevoegd. Kwiek heeft dus aardig verjongd. Zeker omdat ervaren speelsters als Loes Koerhuis, Stefanie Kok, Lindsay Goossens en – in een later stadium – Carlieke Wieferink zijn gestopt. “Ja, dat zijn allemaal speelsters die jarenlang bij Kwiek hebben gespeeld. Het is dus niet zo gek dat we even de tijd nodig hebben om ingespeeld te geraken. Zeker ook omdat we maar één keer in de week op vrijdag met z’n allen trainen”, zegt Rianne, die daarmee doelt op de jonge Kwiek-talenten die deel uitmaken van de Handbalacademie. Dat betekent dat zij door de week verblijven op Papendal om met die ploeg te spelen en dat ze in het weekend voor Kwiek uitkomen.

Coach Torben Hansen kan dus alleen op vrijdag zijn tactiek aan de jonge dames overbrengen. Lastig als je nieuwe dingetjes wil doorvoeren, zoals een nieuwe manier van verdedigen. “Ja we verdedigen nu offensiever. Dat wil zeggen dat je fysiek sterker moet zijn, want er komt meer kracht bij kijken. We zitten daarom nu ook één keer per week in de sportschool.” Oftewel: Er wordt veel geïnvesteerd in de toekomst. Maar hoeveel tijd heeft GIBO Groep Kwiek nog? “Het seizoen is nog lang. Over een paar weken kun je pas zeggen hoe we er echt voor staan”, aldus de Raaltese, die veel vertrouwen heeft in het team. “Er gaan nu ook al heel veel dingen goed en daar moeten we op verder bouwen. Dan moet het goed komen, want het kan weldegelijk.” Rianne Booijink verwacht dat Kwiek dit seizoen absoluut nog een stabiele middenmotor wordt in de eredivisie. “We moeten ons blijven ontwikkelen en punten zijn dan natuurlijk welkom, want dat geeft het nodige vertrouwen.”

GIBO Groep Kwiek speelt zondag 26 oktober het lastige uitduel tegen E en O, de oude ploeg van Roos van Breukelen. “Gelukkig kunnen we dan weer beschikken over Josien Klarenbeek en Sharina van Dort, die weer fit zijn na een blessure. En hopelijk kunnen we twee punten pakken”, aldus Rianne Booijink, die twee dagen later weer aan de bak moet. “Ja, we spelen dinsdag 28 oktober om 19.00 uur weer voor de competitie en dan thuis tegen SEW.” Laatstgenoemde duel stond gepland voor zondag 2 november, maar is verplaatst vanwege internationale verplichtingen van de Noord-Hollandse handbalploeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.