kleuters heilig hartschool druk met rivierklei

Op de basisschool Heilig Hart van Jezus in Lemelerveld is er dit jaar een potje met geld beschikbaar voor cultuureducatie, als extra ondersteuning van het onderwijs. Met dit geld zijn al diverse activiteiten ondernomen. Zo zijn leerlingen van groep 8 naar het stedelijk museum in Zwolle geweest, is er een groep naar het Veenpark geweest en gaan de groepen 3 en 4 naar het theater. Verder zijn er diverse materialen aangeschaft.

De kleuters van de Heilig Hartschool hebben dinsdag in het kader van cultuureducatie meegedaan aan een workshop kleien. Vol overgave gingen de jonge kunstmakers, samen met kunstenares Thea Dijkema uit Witharen, aan de slag met natuurklei. Maar niet nadat eerst was uitgelegd dat de klei uit een rivier komt, dat je het kunt bakken in een hete oven en dat je het vervolgens kunt kleuren en glazuren. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag.

De opdracht voor de kleuters was simpel, de uitvoering een stuk lastiger. Want maak maar eens een goed lijkend poppetje van jezelf. Je begint met de buik, dan het hoofd, de armen en de benen, daarna de decoratie en afwerking. Het enthousiasme bij de leerlingen was enorm groot. Met rode wangen werkten zij aan hun kunstwerk en de resultaten zijn dan ook geweldig. Na de herfstvakantie krijgen de kinderen hun, dan inmiddels gebakken, kunstwerken mee naar huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.