kinderen in pyjama naar school voor ontbijt

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Daltonschool de Ieme deelgenomen aan de week van het Nationale Schoolontbijt. Woensdagochtend kwamen alle juffen, meesters en kinderen zelfs in pyjama naar de Raalter basisschool, waar zij samen gezellig genoten van heerlijke verse broodjes. Die waren gebakken en lekker gezond belegd door bakker Jorink uit Raalte. Een eitje en een heerlijk glas Optimel maakten het schoolse ontbijt helemaal compleet.

Uit onderzoek van TNO komt naar voren dat ontbijten erg belangrijk is voor een gezonde voeding. Van de energie en voedingsstoffen die we dagelijks binnen krijgen, wordt tien tot vijftien procent geleverd door het ontbijt. Kinderen van De Ieme hebben afgelopen week veel les gekregen over het belang van een goed ontbijt. Dat is voor iedereen van belang, maar vooral voor kinderen. Het zorgt namelijk voor concentratie op school en een goed ontbijt helpt mee aan betere prestaties.

In een groot Nederlands onderzoek onder ruim 1.400 kinderen signaleerden leerkrachten hongerigheid en slechte concentratie bij kinderen die niet hadden ontbeten. De leerkrachten van De Ieme vinden het daarom dus belangrijk om de kinderen van de school te leren hoe belangrijk een goed ontbijt is. Ook is samen ontbijten natuurlijk gewoon erg gezellig! Samenwerking, samen vieren en samen leven is belangrijk op De Ieme als openbare school voor Daltononderwijs, en het schoolontbijt is daar een prachtig voorbeeld van!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.