ken jij een echte held laat het nu weten

Met ingang van deze week is de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld in samenwerking met 23 gemeenten, waaronder Dalfsen, het project ‘HeldenMoed’ gestart. HeldenMoed staat voor het motiveren en stimuleren van jongeren door jongeren (12 tot 18 jaar), om ieders eigen leefomgeving op een positieve wijze te verbeteren. Jongeren die anderen helpen in de straat of die voorlichting geven over drugs in buurthuizen en scholen. Hier is lef en durf voor nodig: HeldenMoed.

De initiatieven van jongeren die een bijdrage leveren aan een socialere omgeving worden kenbaar gemaakt via de website van Zinloos Geweld. In de periode van mei 2009 tot en met juli 2009 worden deze helden op passende wijze in het zonnetje gezet en door de deelnemende gemeenten beloond met een HeldenMoed lintje en oorkonde. Bezoekers kunnen dan in augustus stemmen om aan te geven welke heldendaad in aanmerking komt voor de HeldenMoed 2008-2009 Prijs.

Ken jij jongeren die zelf het initiatief hebben genomen om hun eigen leefomgeving te verbeteren, of het nu gaat om kleine acties of in het oog springende daden? Ken jij iemand op school, in de buurt of op straat die zich als een echte held gedraagt? Laat het dan snel weten op heldenmoed@zinloosgeweld.nl! Met ingang van dit jaar kan deze held beloond worden! Geïnteresseerden gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor het project tegen een ondersteunend bedrag van 850 euro per gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.