jonge scouts genieten volop van jota joti

Vanaf vrijdag om 22.00 uur tot en met zondag om 12.00 uur hebben de scouts van Scouting Raalte, net als nog zo’n 500.000 scouts, deelgenomen aan een internationaal ontmoetingsweekend in de lucht en op de pc: Jota-Joti. Met behulp van radiozenders is er in de ether contact met groepen in binnen- en buitenland gemaakt. Daarnaast hebben de scouts met computers gechat en contacten gelegd met andere scouts over de gehele wereld.

Door de leden van Scouting Raalte is er een houten toren van achttien meter hoogte gemaakt middels palen en touwen, waarop nog eens een antenne van negen meter is geplaatst. Op deze manier had men een groot bereik om met zoveel mogelijk andere scouts contact te kunnen leggen in binnen- en buitenland. Mede door de inzet van zendamateur Ton van Amerongen en het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur is het mogelijk gemaakt om zelfs tot in Estland te zenden.

Naast de radiozenders beschikten de scouts ook over een eigen netwerk van 17 pc’s waarmee zij eenmalige of duurzame contacten legden met andere scoutinggroepen in Nederland en daarbuiten. Voor alle scouts van jong tot oud was er een speciaal programma gemaakt. Zo was er een labyrint gemaakt dat via een webcam ingetekend moest worden en werd er een soort vossenjacht gehouden door verborgen zendertjes op te zoeken. Een zeer gelaagde en gezellige actie door en voor alle leden van Scouting Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.