Home / archiefcentraal / jaarlijkse controle op schoonmaak sloten

jaarlijkse controle op schoonmaak sloten

Eigenaren van sloten in het beheersgebied van Waterschap Groot Salland hebben tot maandag 27 oktober de tijd om het jaarlijkse onderhoud aan de watergangen te verrichten. Op die datum vindt namelijk de najaarsschouw plaats en komen medewerkers van het waterschap controleren of het onderhoud wel is uitgevoerd en of dat correct is gebeurd.

Goed onderhoud betekent dat planten, riet, takken en vuil dat de aan- en afvoer van water belemmert, wordtverwijderd. De kanten van de watergangen en de dammen moeten ook worden gemaaid. Om de sloot voldoende diepte te geven, bestaat de mogelijkheid dat ook kleine baggerwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Voldoen de sloten na de schoonmaak niet aan de eisen, dan hebben onderhoudsplichtigen nog twee weken de tijd tot aan de zogeheten herschouw. Blijf je ook dan in gebreke, dan voert het waterschap de werkzaamheden zelf uit op kosten van de slooteigenaren.

Door het werkgebied van het Waterschap Groot Salland loopt in totaal 4.000 kilometer aan watergangen. Deze zorgen voor de afvoer van overtollig water en voor aanvoer van water in droge perioden. Dit is van groot belang om in het gebied te kunnen wonen en werken. Voor het merendeel van die watergangen voert het waterschap dit onderhoud zelf uit. De ‘schouwwatergangen’ moeten door aanliggende eigenaren worden schoongemaakt, in hun eigen belang.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.