ivn raalte vanaf zaterdag weer de wilgen in

Aanstaande zaterdag is het de landelijke Natuurwerkdag. Het is voor de werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Raalte dan ook weer de tijd om de snoeizaag op te pakken, voor weer een seizoen wilgen knotten. De knotters starten hun nieuwe seizoen bij minicamping De Zwerver aan de Nieuwe Deventerweg in Raalte. Het knotten van de prachtige wilgenrij van de familie Hondeveld begint ’s ochtends om 09.00 uur.

Met het knotten van de wilgen blijven deze kenmerkende natuurelementen behouden voor het Sallandse landschap. De wilgen werden vroeger gesnoeid om er geriefhout van te maken. Nu de bomen deze functie hebben verloren en agrariërs steeds minder tijd hebben om te snoeien, neemt de werkgroep Landschapsonderhoud van de Raalter natuurvereniging dit voor haar rekening. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom om de vrijwilligersploeg (eenmalig) te versterken.

De vrijwilligers werken zaterdags standaard tot ongeveer 13.00 uur. De werkgroep snoeit dit seizoen zes keer op diverse wilgenlocaties. Naast komende zaterdag wordt er op 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart en 28 maart gesnoeid. Gepaste werkkleding is raadzaam, voor het gereedschap en de gezelligheid zorgt IVN Raalte. De eigenaar van de wilgen neemt de koffie in de pauze en soep na afloop voor zijn rekening. Voor meer informatie richt je je tot Dick Boersma op telefoonnummer 0572-363937 of tot Jos Tutert op 0572-357907.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.