ieme doet mee aan nationaal schoolontbijt

Alle kinderen, juffen en meesters van Daltonschool de Ieme in Raalte komen woensdag weer zonder ontbeten te hebben naar school. De school doet dan namelijk net als vorig jaar mee aan het Nationaal Schoolontbijt, dat bedoeld is om even stil te staan bij het feit dat ontbijten niet alleen leuk en lekker, maar bovendien erg gezond is. De meeste kinderen krijgen morgen na het ontbijt op school dan ook een extra les over gezonde voeding.

Uit onderzoek onder bijna tweeduizend leerkrachten van scholen die deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt, blijkt dat één op de vijf kinderen niet altijd of niet altijd voldoende ontbijt. In grote steden is dit zelfs bijna één op de drie. Meer dan de helft van de kinderen die niet altijd ontbijten, kan zich moeilijk concentreren. Leerkrachten merken het wanneer hun leerlingen niet (voldoende) ontbijten. Tijdgebrek van ouders lijkt de belangrijkste oorzaak van slecht ontbijtgedrag te zijn.

Elk jaar steunt het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat past bij de doelstellingen. Het liefst een doel dat ook te maken heeft met kinderen en sportief en gezond bewegen. Per ontbijtje dragen de scholen 0,25 euro af. Dit jaar is de Stichting Nationale Sportweek dat goede doel, omdat dit initiatief leerlingen van basisscholen de kans biedt via landelijke en locale activiteiten gratis kennis te maken met sport. Zo wordt starten met een ontbijt ook een start van meer bewegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.