herfstwandelexcursie door boeterlerveld

De VVV Raalte houdt woensdag 22 oktober om 13.30 uur voor echte liefhebbers een herfstwandelexcursie door het Boetelerveld, het laatste stukje Sallandse heide.

Het Boetelerveld, gelegen ten zuidoosten van Raalte, is een uniek natuurgebied. Ineens sta je vanaf de weg midden in de natuur. Het contrast met de omringende landbouwgronden is groot. En als je een groot heidegebied verwacht, kom je bedrogen uit. Het Boetelerveld is een overgebleven stuk natuur dat ontsnapt is aan de ontginning. Het reservaat is 170 hectare groot en bestaat uit mooie vergezichten, vochtige heidevelden, bossen en diverse poelen. Ook vind je er een vleesetend plantje, de zonnedauw en het pijpenstrootje, dat in het droge land welig tiert.

Landschap Overijssel probeert de heide zoveel mogelijk te herstellen; onder andere door stukken af te plaggen en het laten grazen van Schotse Hooglanders. Al met al is het Boetelerveld een prachtig en uniek wandelgebied en erg de moeite waard om er kennis mee te maken. Agnes zal de wandelaars alle geheimen van het Boetelerveld onthullen met de bijzondere kenmerken. Let wel; het pad kan als het geregend heeft, goed modderig zijn. Neem daarom de regenlaarzen mee!

De excursie duurt ongeveer twee uurtjes; de kosten zijn 3,50 euro per persoon, inclusief koffie/thee met cake. Belangstellenden kunnen zich tot een dag van tevoren opgeven bij de VVV/ANWB Raalte via 0572-352406.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.