heeft raalte ook geld bij ijslandse banken

Naar aanleiding van de wereldwijde financiële crisis, vraagt Hans de Kort de Raalter gemeenteraad om extra aandacht voor deze financiële situatie. Met name de berichten van de laatste dagen waaruit blijkt dat er ook gemeenten en andere overheden de dupe worden van de wereldwijde crisis zet te denken. Zo kwamen miljoenenverliezen van onder meer gemeenten als Asten, Zundert, Goes en Amstelveen aan het licht.

“Het zijn verontrustende berichten en menig inwoner blijkt zich dan ook af te vragen hoe dit nu eigenlijk bij ons in Raalte zit”, zo schrijft De Kort in een brief aan de raad. “De vraag is of ook ónze gemeente geld heeft ondergebracht bij risicovolle banken als de IJslandse Landesbanki. Dreigen er ook voor onze inwoners grote verliezen te ontstaan?”

Overigens verwacht De Kort niet dat de gemeente Raalte geld heeft ondergebracht bij risicovolle spelers in de financiële wereld, “indien dat wel zo zou zijn geweest, dan zouden de inwoners daarover zeker zijn geïnformeerd. Openheid en transparantie ten slotte”, aldus De Kort. “Is mijn aanname juist dat in Raalte geen sprake is van dreigende financiële verliezen als gevolg van risicovolle deposito’s of anderszins?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.