grote rol markerink in nieuwe wielerploeg

Loes Markerink rijdt met ingang van het nieuwe seizoen voor een nieuwe wielerploeg. De 22-jarige Raaltese heeft een akkoord bereikt met de ploeg die ontstaat door de fusie tussen ‘Team Flexpoint’ en ‘Vrienden van het Platteland’. Na de fusie ontstaat de grootste vrouwenwielerploeg van Nederland.

Team Flexpoint en Vrienden van het Platteland maakten afgelopen weekend tijdens een sponsorbijeenkomst in het Limburgse Simpelveld bekend een intentieverklaring te hebben getekend om tot de Olympische Spelen 2012 in Londen samen te blijven. De nieuwe ploeg heeft inmiddels een akkoord bereikt met onder andere Mirjam Melchers-Van Poppel die als kopvrouw gaat fungeren. Naast Melchers-Van Poppel worden Loes Markerink, Loes Gunnewijk en de Belgische Liesbet de Vocht speerpunten van de ploeg. Er zijn momenteel onderhandelingen gaande met een buitenlandse topwielrenster die naast Melchers-Van Poppel de kopvrouw van de ploeg gaat worden.

Flexpoint is een internationale dienstverlener op het vlak van Human Resources en actief in Nederland, Duitsland en België en heeft 22 vestigingen. Flexpoint is inmiddels al vier jaar verbonden aan de wielersport als hoofdsponsor. Vrienden van het Platteland is een stichting die zich namens LTO Nederland inzet om te communiceren naar burgers en consumenten over het belang van de agrarische sector voor de Nederlandse economie, de voedselproducten die geproduceerd worden, en het landschap dat door boeren en tuinders verzorgd wordt.

Jean-Paul van Poppel, die onlangs een contract tekende bij de nieuwe Cervélo mannenploeg, zal als technisch manager verbonden blijven aan het team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.