grote inzameling voor sporthal luttenberg

“Ik twijfelde ook eerst, maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat het kan: Een ton bijeenbrengen voor de realisatie van de sporthal in Luttenberg”, stelt Arjan Langenkamp, bestuurslid van Stichting Sportbelangen Luttenberg. Deze week houdt de Stichting een grote inzamelingsactie in het dorp. Op zondag 5 oktober worden alle giften ingeleverd bij de kantine van SDOL. Medebestuurslid Jos Diekman voegt toe: “Mariënheem heeft jaren geleden ook een dergelijke actie gevoerd voor de spelzaal en toen is het gelukt.”

Bij de actie worden inwoners benaderd om geld te lenen in de vorm van renteloze obligaties. Een zestigtal vrijwilligers heeft deze week huis aan huis in Luttenberg een folder met envelop verspreid. Daarin staat alle benodigde info. De Luttenbergers wordt gevraagd om een bedrag van 500, 250 of 100 euro of een veelvoud daarvan renteloos uit te lenen aan de Stichting. Elk jaar wordt vijf procent van het totaal uitgeloot en terugbetaald. Ook vrije giften, al dan niet in de vorm van sponsoring van diensten, en vrijwilligers die willen meehelpen bij de bouw van de sporthal zijn van harte welkom.

De voorzieningen in Luttenberg gaan op de schop. Werkgroep Vitaliteit Luttenberg heeft deze voorzieningen onderverdeeld in drie clusters: ‘Sport’, ‘Brede school’ en ‘Wonen, zorg en welzijn’. “SDOL vroeg al jaren om een nieuwe kantine en kleedkamers”, stelt Langenkamp. “Toen de plannen voor de sport verder werden uitgewerkt, kwam daarbij de wens om een sporthal naar voren. Met name Herman Holtmaat, die toen voorzitter was van SDOL, heeft zich daarvoor hard gemaakt. De Stichting Sportbelangen Luttenberg is samengesteld om die wens verder vorm te geven.”

De schop is vorige week zaterdag de grond ingegaan. Naar verwachting is de sporthal half mei 2009 gereed. Maar waarom nu al bouwen als de financiën nog niet eens op orde zijn? “Ten eerste moet in verband met de termijn voor de Europese subsidie de schop nu echt de grond in, anders vissen we achter het net. We hebben die extra 100.000 euro gewoon nodig om rust in de begroting te brengen. Bovendien hebben we ook al een zware hypotheek van 450.000 euro.”

De totale kosten van de sporthal zijn op 1,8 miljoen euro begroot. De gemeente Raalte levert een bijdrage van 750.000 euro, de provincie Overijssel 200.000, SDOL 00.000 euro, van diverse fondsen komt nog eens 100.000 euro, met zelfwerkzaamheid wordt nog eens een ton opgebracht en bij de Rabobank wordt een lening van 450.000 euro afgesloten. Dat maakt in totaal 1,7 miljoen euro. De laatste 100.000 euro moet met de actie van deze week worden opgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.