goede ploegprestaties crt raalte bij nck

Een podiumplek mocht er vooraf al niet verwacht worden van de deelnemende ploegen van CRT Raalte, maar toch zijn er zaterdag tijdens de Nederlandse Clubkampioenschappen (NCK) 2008 in Hoogezand zeer acceptabele prestaties neergezet door de A-, B- en C-ploeg. Het NCK is de jaarlijkse afsluiting van het seizoen op de weg, waarbij er standaard een ploegentijdrit wordt verreden.

Als eerste kwam de zeer jonge C-ploeg aan de start, bestaande uit Silke Kogelman, Britt Jansen en de zusjes Jet en Lies Wildeman. Deze zeer gemotiveerde dames, die voorafgaand aan het NCK enkele gerichte trainingen hebben gehad van profrenster Loes Markerink, noteerden een knappe 16e tijd over ruim veertig kilometer. De B-ploeg, bestaande uit Jasper Hamelink (volgend seizoen uitkomend voor Line-Loydd), Henk Wildeman (volgend jaar bij Asito), Bas Vlaskamp en Florent Meijer, werd 14e.

De A-ploeg van CRT reed zaterdag een tijdrit over 48 kilometer. Edwin Ophof, Marien Wallink, Erwin Binnenpoorte, Toby Reimert, Jordy van der Vondervoort en Roderick Groenewold wisten namens CRT beslag te leggen op een 29e plek. En hoewel het wellicht wat vreemd klinkt is ook dit een goede prestatie, zeker als je bedenkt dat er na ongeveer tien kilometer koers al twee renners verloren waren gegaan door het moordende tempo en de harde wind.

Bij de A-ploegen komen overigens meerdere profrenners aan de start waaronder specialist Stef Clement. Deze renners zijn vaak nog lid van de vereniging waar zij ooit begonnen zijn met het wielrennen en komen dan op het NCK nog één keer per jaar voor hun vereniging rijden. Al met al dus een mooie dag voor de rensters en renners van de CRT Raalte, die op deze dag het wegseizoen met een gezamenlijke pizzamaaltijd en borrel in het clubhuis afsloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.