filevrij de opstopping schuift iets op

Onze Man heeft donderdagochtend de filevrije dag beproefd. Om 07.00 uur is hij in Nijverdal van start gegaan, voor een rondje Nijverdal-Raalte-Wesepe-Olst-Wijhe-Zwolle-Heino-Raalte. En wat dacht je? Het was druk.

Van Nijverdal naar Raalte was al een probleem, omdat je Nijverdal zo nog maar niet uit bent. Vervolgens rij je in Raalte in een fuik. Wachten voor de verkeerslichten bij kruispunt Bos voor de afslag Deventer? Nee hoor, Onze Man stond al stil op het viaduct bij Beaphar. Hij heeft de verkeerslichten drie keer groen zien worden voor hij er zelf eindelijk door kon.

Van Raalte naar Wesepe was ook niet handig. De rotondes voor de afslag Wijhe en die bij de afslag Heeten leken ook op deze filevrije dag niet erg bevorderlijk voor het verkeer. En daarna – op weg naar Wesepe – had Onze Man een tractor voor zich. Die inhammen waar een tractor even kan parkeren om de file te laten passeren, die worden toch minder gebruikt dan je zou hopen, kwam Onze Man achter.

Over de dijk van Olst naar Zwolle. Dat vlotte wel. Het reed gestaag door. En daarbij, met die opkomende zon was het een mooie route. De drukte kwam na Wijhe. Half Raalte rijdt via die sluiproute naar Zwolle, dus werd het drukker op de Rijksstraatweg. Veel vertraging door verkeer dat de weg opdraaide vanaf allerlei zijweggetjes, andere sluiproutes die naar de dijk leiden. Bij de afslag Laag Zuthem moest Onze Man zelfs even op de rem, omdat er net meer auto’s vanuit Heino er even snel voor wilden, dan eigenlijk zou kunnen.

En toen kwam de grote drukte pas echt. Zwolle inrijden wil normaal nog wel vlotten. Maar vandaag, op deze filevrije dag, was het net of al die chauffeurs sneller dan ooit aankwamen waardoor Zwolle de filter was. Onze Man was snel in Zwolle, net als al die andere chauffeurs, en daar liep het dus vast. Dat was bij het viaduct over het kanaal ook al zo. En naar verluid was dat vanmorgen ook het geval van Heino naar Zwolle. Je kon wel redelijk opschieten tot bij Wijthmen, maar daar liep het vast. Terug van Zwolle naar Raalte was een eitje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.