Home / archiefcentraal / expo van gait kieftenbelt in swaenewoerd

expo van gait kieftenbelt in swaenewoerd

In woonzorgcentrum Swaenewoerd (Zorggroep Raalte) hangen tot begin januari diverse tekeningen van Gerrit Kieftenbelt, beter bekend als ‘Gait Kieftenbelt’. De expositie is dagelijks te bewonderen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Gerrit Kieftenbelt is 75 jaar en Raaltenaar van geboorte. Hij is altijd werkzaam geweest in de bouw als timmerman. Tekenen heeft hij zijn hele leven gedaan. Enkele tekeningen van onder meer boerderijen, kerken en landschappen maakte hij in opdracht. Dit is zijn eerste expositie, onder het gezegde ‘Dit is geen kunst’. De tekeningen die in Swaenewoerd zijn te zien, zijn reproducties van oude foto’s van het dorp Raalte. Sinds 1 oktober hangen de werken in de gangen van Swaenewoerd en de eerste kijkers reageren enthousiast. Voor veel mensen zijn de tekeningen heel herkenbaar.

Wil je ook exposeren bij Swaenewoerd? Dat kan, want Swaenewoerd is nog op zoek naar mensen die gedurende een periode van drie maanden willen exposeren. Daarvoor is het nodig dat er 20 tot 25 tekeningen of schilderijen beschikbaar zijn. Swaenewoerd zorgt voor een verzekering van de werken. Meer informatie kun je krijgen van Ineke Elsman, activiteitenbegeleider bij Swaenewoerd: 0572-345678 of i.elsman@zorggroepraalte.nl.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.